zaterdag 26 maart 2016

Verbinden door eten en drinken

Wat we nodig hebben is meer, niet minder, verbinding. In elke samenleving zijn het delen van maaltijden, het gezamenlijk koken, het samen drinken rituelen die verbindend werken.
Dat verbindend werken is ook een doelstelling van De Natuurfrituur.
Toch heeft de coöperatieve werking te lijden onder de werkdruk van mezelf (of eerder: het gebrek tijd die we kunnen kopen om alles goed te doen). En net die coöperatieve werking is een voorbeeld van gemeenschap vormen, van verbinden, van civiel engagement. Ik ben elke coöperant diep dankbaar voor.

Maar we zijn er nog niet. Niet in groei, niet financieel maar ook niet qua impact op de wereld rondom ons. Nog teveel mensen kunnen we niet bereiken: medewerkers vooral, maar ook klanten en coöperanten.

Om enigszins tegemoet te komen aan het verbinden en ontmoeten van en tussen coöperanten, staat De Natuurfrituur elke zondag van 11u tot 14u aan het Sint Pieters station, op de biomarkt (met uitzondering van morgen, Paaszondag). Iedereen wordt bij deze van harte uitgenodigd, al dan niet in combinatie met een bezoek aan de toch wel fantastische stad Gent, een plek met een hoog 'yes we can' gehalte.

Ook het 'seizoen' is begonnen: de aanvragen voor catering komen vlot binnen, maar helaas kunnen we die niet allemaal honoreren. Vele aanvragen vallen op het zelfde moment. En helaas hebben we slechts 1 food truck. Voor elke opdracht moeten we ook de praktische en financiële haalbaarheid inschatten.

De lente is begonnen. In weerwil van stukken werkelijkheid, blijf ik, blijven wij geloven in het maken van een samenleving die sociaal, ecologisch en economisch rechtvaardig is.

Prettig Pasen